Skuteczna pomoc dla osób ze złą historią w BIK. Dobry kredyt jak jestsię w BIK? Kto pomaga ludziom zadłużonym. Co to jest BIK.

Pożyczka prywatna bez BIK – opinie o Finansowo.pl

Alternatywą na rynku finansowym dla kredytów bankowych są także pożyczki oferowane za pośrednictwem portali społecznościowych. W naszym kraju działa kilka tego typu portali tzw. social lending. Użytkowników portali social lending można podzielić na dwie grupy: osoby pożyczające pieniądze od innych oraz osoby występujące w roli pożyczkodawców-inwestorów.

Pożyczki społecznościowe są obarczone jeszcze większym ryzykiem niż chwilówki. Wystarczy wspomnieć, że praktycznie obcy ludzie pożyczają sobie nawzajem pieniądze. Nie zmienia to faktu, że w odniesieniu do pożyczek społecznościowych można zastosować roszczenie windykacyjne.

Jak odzyskać pieniądze z prywatnej pożyczki?

Każdy pożyczkodawca może złożyć wniosek do sądu przeciwko nierzetelnemu pożyczkobiorcy o wyłudzenie. Zaletą portali pożyczkowych jest to, że dane personalne oraz historia kredytowa danego użytkownika są dostępne dla innych. Pożyczkami prywatnymi zajmuje się w Polsce między innymi poniższy portal.

Portal Finansowo.pl.

– pożyczki bez ubezpieczenia
– oprocentowanie pożyczki do 21 proc.
– maksymalna wielkość kredytowania określona jest w regulaminie
– nie jest brany pod uwagę rejestr BIK
– w razie niespłacania pożyczki, uruchamiana jest procedura windykacyjna
– pożyczka na dowolny cel
– wielkość pożyczki od osoby prywatnej: od 50 do 2 000 zł
– okres kredytowania od 7 dni do 12 miesięcy

    • Opinie o pożyczkach prywatnych, 19 listopada 2012, 14:42

    Co sądzicie o pożyczkach prywatnych? Czy są one bezpieczne? Czy można trafić na oszustów? Zadaję dużo pytań bo nie mam zaufania do tego typu form pożyczania pieniędzy. Wolę tradycyjne banki, ewentualnie skorzystam z jakiejś sprawdzonej firmy pożyczkowej. Co do pożyczek prywatnych… nie wiem…

    • Pożyczka w internecie od osób prywatnych, 27 listopada 2012, 21:39

    Jak sprawdzić czy dany inwestor który udziela pożyczek prywatnych jest wiarygodny i czy pożyczanie pieniędzy od niego jest bezpieczne? Jak znaleźć sprawdzonego inwestora od pożyczek prywatnych przez internet i czy takie pożyczki są opłącalne? Czy na fonansowo.pl można jakoś sprawdzić każdego prywatnego inwestora i jak bezpiecznie pożycza się tam pieniądze przez internet dla osób zadłużonych na konsolidację dotychczasowych kredytów i zamianę kilku rat pożyczek w jedną mniejszą.

    • Bezpieczna chwilówka, 29 listopada 2012, 22:39

    Przedstawię Wam cztery najważniejsze kroki bezpiecznego pożyczania pieniędzy w parabankach:
    1. Sprawdź wiarygodność firmy
    2. Policz całkowity koszt pożyczki
    3. Dokładnie przeczytaj umowę pożyczki
    4. Nie podpisuj umowy, jeżeli jej nie rozumiesz
    Maxiu/Warszawa

    • Umowa podpisana z parabankiem, 29 listopada 2012, 22:41

    Tak to jest jak się nie czyta umów z firmami pożyczkowymi. Ostatnio nawet widziałem reklamę pożyczki Vivus.pl, która udzielana jest ZA DARMO!!!!!Aż strach patrzeć w umowę takiej chwilówki. CO z tego, że jest ona udzielana bez odsetek. Pokażcie mi przeciętnego Polaka, który w ciągu 2 tygodni odda pożyczone 1000 zł. Firma pożyczkowa wie co robi. Założę się, że w mowie widnieje niekorzystny zapis zabezpieczenia pożyczki swoim majątkiem- np. samochód.
    Zdzisiu/Bełchatów

    • Chętnie pożyczę od osoby prywatnej, 29 listopada 2012, 22:55

    Zbliża się nieuchronnie zima. Nie chcę aby ten czas oznaczał znów dla mnie i moich najbliższych marzniecie w domu. Mam stare mieszkanie, które nie ma należytej izolacji. Samo drewno nie wystarczy na ogrzanie tych pomieszczeń. Na dodatek zapowiadają ostre opady śniegu i mróz. Jak nic będę musiał dokupić węgla. Brakuje mi teraz ok. 1 000 zł. Liczę, że jakaś prywatna osoba się odezwie. Akceptuje oprocentowanie do 20 procent.
    Podaje maila: dannyweb@onet.pl
    Dany/Chodzież

    • Finansowo.pl - opinie klientów, 5 grudnia 2012, 10:38

    Czy korzystaliście już z pożyczek oferowanych przez tę firmę? Szukam jakiejś dobrej i niedrogiej pożyczki na zorganizowanie chociaż skromnych świąt. Grudzień mam tragiczny pod względem finansowym i potrzebuję jakiegoś dobrego rozwiązania, a najlepszym w tej sytuacji wydaje mi się pożyczka. Bardzo proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami. Joanna, Krynica

    • Pożyczka prywatna od ręki, 5 grudnia 2012, 20:22

    Pożyczanie pieniędzy od osoby prywatnej przez internet to dla mnie nowość i nie wiem czy taką pożyczkę można dostać szybko i od ręki bez jakiś dziwnych formalności takich jak zazwyczaj wymagają banki lub renomowane instytucje pozabankowe parabanki. Do końca tygodnia chcę odebrać używany samochód z komisu i nawalił mi bank dosłownie kilka dni przed odbiorem wozu i jedyne co mi pozostaje to jakaś szybka pożyczka bez banku a najlepiej gotówka od prywatnego inwestora bez weryfikacji w bazach dłużników bik, big i krd.
    Kazimierz Wrocław

    • Ochrona danych w internetowych parabankach, 12 grudnia 2012, 21:10

    Z tego co wiem, to treść umowy(dane wpisywane do formularza internetowego) oraz podpis elektroniczny szyfrowane są w technologii algorytmu MD5 hash. Cała treść umowy przekształcana jest w szereg unikalnych symboli. Treść umowy nie podlega zmianie, jeżeli nie dokona się zmiany kodu MD5 hash.
    AdiHash/Głogów Małopolski

  1. SZUKAM PRYWATNEJ POZYCZKI NA KUPNO DOMU Z LICYTACJI KOMORNICZEJ. KWOTA TEJ POZYCZKI TO 90000ZŁ.NA UMOWE CYWILNO PRAWNA.PO ZAKUPIE WPIS DO HIPOTEKI LUB ZAKUP JAKO WSPÓŁWŁASCICIEL DO SPŁATY POZYCZKI LUB INNA PROPOZYCJA.STAŁE DOCHODY .PRACUJE ZA GRANICĄ.
    WARTOSC NIERUCHOMOSCI TO 120000ZL.
    OCZEKUJE POWAZNYCH OFERT

    • daniel8225, 28 czerwca 2013, 10:01

    witam potrzebuje na gwalt pozyczki od osoby prywatnej bez zbednych formalnosci typu umowy o prace lub sprawdzenia biku bo jedno i drugie dyskwalifikuje mnie w pozostalych jednostkach finansowych do jej zaciagniecia, jestem w stanie jak najbardziej ja splacic posiadam wplyw gotowki miesieczny z wlasnego zrodla dochodu ale niestety nieformalnego interesuje mnie kwota miedzy 1500-2000 na niedlugi okres splaty wraz z naliczona prowizja.wszystkie propozycje prosze mi zlozyc na maila danielmaciag61@poczta.fm oraz numer kontaktowy w celu dalszego ustalenia warunkow jakie ustalimy w celu realizacji owej pozyczki i forme jej splaty pozdrawiam serdecznie i czekan na propozycje daniel

    • ireneusz_maslicki, 9 grudnia 2015, 01:12

    Ja z kolei korzystałem z oferty szybkiej pożyczki w SMS365 i w ogóle nie żałuję. Pożyczka przez Internet, szybciej chyba już się nie da 🙂 wszystko okej, polecam.

Dodaj komentarz